Burgardin

NRR-bur har målene 60 X 60 X 75 cm, der lengden er 75 cm. Et dobbeltbur er to enkle uten skillevegg, altså 150 cm langt -og du må ha minst to katter for å få et dobbeltbur. Det er ikke tillatt med mer enn 3 katter i ett dobbeltbur.

Burgardinet skal dekke to sider pluss bakveggen, så det må altså være minst 60 cm høyt ferdig sydd, og minst 2 meter langt til et enkeltbur, og minst 2.7 meter langt for et dobbeltbur. Overkanten kan sys som et vanlig gardin, med løpegang -taket på buret er åpent gitter, slik at burgardinen kan henges opp på gardinspiraler, eller sy på bånd som du kan ha hekter i.

Bunnen i buret er en metallplate, så ta med liggeunderlag - kattens yndlingsteppe passer sikkert. Bunnen kan bli kald, så deilig for dem å ha noe varmt å ligge på.

På enkelte utstillinger er det også tillatt med egne stoffbur. Pass da på at det fyller minstekravet i størrelse etter NRR's utstillingsreglement. Som regel må man da også ha med eget bord det skal stå på. Les invitasjon nøye, eller kontakt utstillerklubb for mer informasjon.

På noen utstillinger er det stands der det blir solgt ferdig sydd burpynt.

Er det første gang du stiller, og ikke rekker å ordne egen burpynt - ta gjerne kontakt med  utstillingssekretær eller en i styret, så kan vi hjelpe til så du får låne et.